22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Ragú z kapra

Název Množství a jednotka
kapr 1 ks
slanina (špek) 50 g
cibule 1 ks
hladká mouka 3 lžíce
masový vývar 500 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: maďarská
Příprava: 40 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Na slanině zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a osmažíme. Zalijeme vývarem a rozšleháme. Potom přidáme hořčici, papriku, citrónovou šťávu, sůl.
Do připravené omáčky vložíme porce kapra, přilijeme víno a zvolna dusíme, až maso je měkké. Pozor, ať se maso při vaření nerozpadne! Před koncem dušení přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky.


 


RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí po sardsku

Postup: Jehněčí plec omyjeme, osušíme a pečlivě odblaníme. Maso na několika místech... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře Pad Thai (Phat Thai) s tamarindem

Postup: Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a odložíme stranou. Kuřecí... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicovo-česneková polévka

Postup: Na másle lehce opražíme dorůžova krupičku, zalijeme vývarem, přidáme očištěnou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...